TRE®

Tre

Øvelser til traumeheling og stressreduktion

Jeg har uddannet mig som provider af Trauma/Tension Releasing Exercises (TRE). TRE® er en serie med syv enkle fysiske øvelser, der fremkalder neuromuskulære rysten eller sitren, der generelt opleves som afslappende eller behagelig og som hjælper til traumeheling og stressreduktion.

Øvelserne kan frigive dybe kroniske muskelspændinger holdt i kernen i kroppen (psoas-musklen, paraspinal-musklerne, maven osv.), samt løsne bindevæv omkring muskelspændingerne. Øvelserne kan man efter 4-5 guidede sessioner hos en uddannet provider lære at lave selv, så man får et redskab til lindring af stress og spændinger. Øvelserne kan også kombineres med psykoterapi og foregå i forlængelse af terapisessioner.

Derudover kan øvelserne kombineres med andre former for fysisk praksis, som fx yoga, gymnastik, idræt og sport, som man i forvejen praktiserer.

TRE® kan ikke erstatte terapi, men det er oplagt at kombinere terapi og TRE®, hvis du lider af stress, traumer, depression og/eller angst.
Derudover har man også opnået rigtig gode resultater ved at arbejde med TRE®, hvis man lider af en kronisk sygdom som eksempelvis gigt. Gigtforeningen anbefaler sine medlemmer at arbejde med TRE®.
TRE® er dog også oplagt at lære, hvis man blot søger en metode til at opnå ro, nærvær og balance.
Når du først har lært TRE® af en uddannet TRE® udbyder, så har du en super simpel og effektiv metode, som du selv kan bruge derhjemme.